Det har länge varit svårt att få tag i dokument från Quickskandalen. Alla handlingar går visserligen att begära ut från polis och domstolar. Men kopieringskostnaderna kan bli mycket höga. Resultatet har blivit att många intresserade inte kan läsa dokumenten som visar vad som verkligen hände när Bergwall dömdes för åtta mord som han uppenbarligen inte begått.

Nu är detta problem löst. Quickarkivet innehåller dokument från resningsprocesserna, förhör och andra dokument ur mordutredningarna, rapporter från min research och dessutom en hel del intressanta dokument om Göran Lambertz. Arkivet kommer att utökas successivt.

Jag publicerar Quickarkivet som en bonus och ett tack till alla er nu runt 70 000 som läst min bok Mannen som slutade ljuga - Berättelsen om Sture Bergwall och kvinnan som skapade Thomas Quick.

FORTSÄTT TILL QUICKARKIVET

Idag lördag 26/10 recenseras min bok i DN. Och det är en fantastisk recension. Rubriken lyder:
"Journalistisk thriller. Augustnominerad bok löser fallet Quick. DAN JOSEFSSON ÖVERTYGAR STORT".

Sedan skriver Johan Croneman bland annat följande:

"Mannen som slutade ljuga är ett minst lika stort avslöjande som Hannes Råstams."

"Dan Josefssons bok läser man nästan i chock, man kan inte sluta, det finns faktiskt inte en sten i den här härvan han inte vänder på. Och han blottlägger, faktiskt, sanningen bakom hela historien, han avslöjar äntligen hur det faktiskt var möjligt."

"Det utvecklar sig till en thriller, blir man inte skakad av detta blir man aldrig skakad."

"Det är både ett journalistiskt och ett litterärt litet mästerverk."

Så långt Croneman, recensionen finns ännu inte på nätet ännu.
Det var ingen lek att skriva den här boken. Men det är den här typen av reaktioner som får mig att känna att det var värt varenda timme jag lade ner.
Nu hoppas jag att riktigt många läser Mannen som slutade ljuga.
Den finns i den fysiska bokhandeln och hos nätbokhandlarna:

Papperbok | Ebok | Ljudbok MP3 | Ljudbok CD (utkommer snart) Utklipp recension DN

Underkategorier

Här finner du alla texter som skrivits särskilt för webbsidan. Artiklar som publicerats i andra medier innan de hamnade på webben finns samlade i artikelarkivet.